R22 inruilactie!

Actie

apr 15

Bij het vervangen van uw bestaande airconditioningsysteem bieden wij u korting op de door Schilt Airconditioning geleverde apparatuur. Wij zullen tevens uw bestaande installatie kosteloos demonteren en afvoeren.

Is uw huidige airconditioningsysteem ouder dan 10 jaar? Dan is er een grote kans dat het is gevuld met R22 koudemiddel. Dit koudemiddel is op dit moment verboden. Dit betekent dat er bij
calamiteiten geen service meer verleend mag worden. Tevens biedt een nieuw airconditioningsysteem vele voordelen op gebied van bv. energieverbruik, comfort en gebruikersgemak.

Vraag vrijblijvend bij een van onze verkoop medewerkers naar meer informatie en lees hieronder verder over de regelgeving omtrent het uitfaseren van het R22 koudemiddel.

Wet- en regelgeving betreffende koudemiddel R22

Koudemiddel R22, ook wel HCFK-22 genaamd, is een koudemiddel welke onder andere in airconditioninginstallaties is toegepast. Hoewel de fysische eigenschappen als koudemiddel goed zijn, zijn er milieutechnische bezwaren, met name door het ozonafbrekend vermogen.

De volgende stappen in het uitfaseren van R22 zijn genomen:

1) Na 1 januari 2004: geen productie meer van R22 airconditioners.
2) Na 1 januari 2010: geen nieuw R22 koudemiddel voor reparatie meer beschikbaar.
3) Na 1 januari 2015: geen enkele vorm van R22 meer beschikbaar.

Wat betekent het voor u:

Mogelijk zijn een of meerdere van uw airconditioninginstallatie(s) gevuld met het koudemiddel type R22.

Uw installaties hoeven nu, na 1 januari 2015, niet ontmanteld of verwijderd te worden. Bijvullen of vervangen van het R22 koudemiddel is echter niet meer mogelijk. Er bestaat een vervangend koudemiddel waar veel bezwaren aan kleven. In de praktijk is dit meestal geen oplossing voor uw airconditioner.

De airconditioners gevuld met R22 zijn meestal niet meer te repareren omdat de levering van onderdelen niet meer mogelijk is.

Ook onderhoudswerkzaamheden worden bemoeilijkt omdat “koudemiddel technische handelingen” aan R22 installaties niet meer zijn toegestaan. Voorbeeld: Hoe voer je het eventueel verplichte onderhoud uit aan een airco waaraan de essentiële handelingen niet meer mogen worden uitgevoerd?

Hoe nu te handelen is uiteraard sterk afhankelijk van het belang dat u stelt aan een gekoelde ruimte. Een serverruimte geeft meer reden tot aandacht dan een weinig gebruikte kantoorruimte.

Het is goed om een strategie voor de komende jaren op te stellen:
Gaat u handhaven en accepteert u de risico’s of vervangt u de R22 airconditioners voordat u voor verrassingen komt te staan?

Feiten:

Nieuwe airco’s gevuld met het milieuvriendelijke koudemiddel R410a hebben een energieverbruik dat tenminste 40% lager ligt. Behalve goed voor uw portemonnee is dit ook nog eens een duurzame investering. De moderne inverter uitvoeringen geven daarnaast een hoger comfort en zijn in bijna alle gevallen ook toepasbaar als verwarming, en dat meestal zonder meerprijs. Deze moderne en duurzame manier van verwarmen is zeker het overwegen waard en u kunt dan ook nog eens uw energieverbruik sterk reduceren.

Voor meer informatie
bel nu nog met een van onze specialisten, dan zit u er in de zomer gegarandeerd koel bij!

T 0183-352544

of mail naar info@schil-meerkerk.nl