sep 05

Warm in huis? Neem een goede airco!

Nieuws

Ons klimaat verandert, en niet zo’n klein beetje ook. We hebben te maken met hogere temperaturen. Dat vraagt om een goed leefklimaat in huis. Bij Schilt Airconditioning in Meerkerk hebben ze uitstekende airconditioningsystemen in verschillende modellen en soorten.

De meeste mensen denken pas na over airco in huis als de warme dagen zijn aangebroken. Bij Schilt is de agenda echter snel volgeboekt. Daarom is het zinvol om al in het najaar over een goede airconditioning na te denken en op tijd alles te laten installeren. Dat is geen overbodige luxe, nu de warmteperiodes langer worden. Bovendien zijn veel huizen goed geïsoleerd. Dat betekent dat de warmte, eenmaal binnen, lastig het huis uit te krijgen is. Schilt biedt al ruim veertig jaar topkwaliteit in klimaattechniek. Uw binnenklimaat is bij Schilt Airconditioning in uitstekende handen.

Voordelen
De voordelen van een goede installateur zijn legio. Door Schilt wordt de situatie bij u thuis goed opgemeten en ingeschat. De geleverde airconditioning zal daardoor perfect zijn afgestemd op uw huis en interieur. Vervolgens wordt de airco gemonteerd en in bedrijf gesteld, helemaal op maat. U heeft er geen omkijken naar. De installateurs van Schilt werken netjes en conform de wettelijke eisen. Daarnaast geeft Schilt 3 jaar all-in garantie en in combinatie met een onderhoudscontract zelfs 5 jaar all-in.

Laag energieverbruik
Met de geavanceerde units kan zowel gekoeld, ontvochtigd als verwarmd worden. Het energieverbruik is zeer laag en het rendement hoog. Ideaal voor een ontspannen nachtrust, geconcentreerd thuiswerken of als je na een drukke dag wilt bijkomen in een koel huis. Voor meer complexe vragen op het gebied van luchtbehandeling beschikt Schilt over een eigen projectafdeling. Maar of het nu gaat om een kleine of grote opdracht: Schilt zorgt vakkundig en deskundig voor de allerbeste kwaliteit airconditioning in huis.

Woonstijl – Jaargang 7 – Nummer 5 – september 2018

mei 12

Uw binnenklimaat is bij ons in goede handen

Nieuws

Door de toenemende interne warmtelast in de retail- en hospitalitysector worden airconditioningsystemen steeds meer een must. “Voor het aanlichten van producten bijvoorbeeld wordt steeds meer gebruikgemaakt van LED-spots. Echter geeft ook deze verlichting warmte af, die afgevoerd moet worden”, zegt Jan de Man, Directeur van Schilt Airconditioning. “Dit wordt bemoeilijkt nu we onze gebouwen steeds beter isoleren en warmte niet meer via natuurlijke weg kan ontsnappen. Onze klimaatinstallaties bieden hiervoor een passende oplossing.”

Als STEK-erkende, PED- en VCA*-gecertificeerde onderneming verzorgt Schilt Airconditioning de engineering, levering, montage en inbedrijfstelling van diverse A-merk producten zoals Panasonic, LG, Carrier, Toshiba, TROX®, Daikin en Mitsubishi Electric, inclusief bijbehorende regeltechniek. Indien gewenst is er ook afstandsbeheer mogelijk. “Naast de meer bekende toepassing voor koeling is er vandaag de dag vooral veel vraag naar de warmtepompoplossingen”, vertelt De Man. “Met deze systemen kan namelijk duurzaam en vraaggestuurd gekoeld en verwarmd worden. De warmtepompsystemen beschikken over een zeer gunstig energielabel én kunnen in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek (EIA). Een bijkomend voordeel is dat een gasaansluiting kan vervallen. De toepassing van deze warmtepompen levert dus een belangrijk aandeel aan de energietransitie waarin onze samenleving zich momenteel bevindt.”

Omgekeerde airconditioner

“Een warmtepompsysteem is een airconditioner die naast koelen ook kan verwarmen. Dit gebeurt door het proces om te keren”, vertelt Joost Roeland, Sales Engineer bij Schilt Airconditioning. “In geval van warmtebehoefte onttrekt het systeem warmte/energie uit de buitenlucht, waarmee de ruimtes binnen worden verwarmd. Hierbij wordt geen energie gebruikt om warmte op te wekken, maar sec om de warmte van buiten naar binnen te verplaatsen, waardoor het systeem vele malen energiezuiniger is dan een standaard, elektrisch verwarmingssysteem.” Voorbeeld: slechts 1 kW elektriciteit is al voldoende om 4 kW warmte te kunnen verplaatsen; we spreken in dat geval over een (Seasonal) Coëfficiënt of Performance (COP/SCOP) van 4. “De door ons toegepaste A-merken kenmerken zich door hoge COP’s/SCOP’s van veelal 4,4 en hoger.”

Wanneer ruimtes gekoeld moeten worden, werkt het systeem andersom, vertelt Roeland. De verdamper doet dan dienst als condensor, waarbij energie aan de binnenlucht wordt onttrokken en naar buiten wordt afgegeven. “Als afgiftesysteem is er een grote variëteit aan uitvoeringen. Ook wordt er voor grotere installaties steeds meer gebruikgemaakt van luchtbehandelingskasten met geïntegreerde DX-warmtepompen.”

One-stop-shopping: van luchtbehandelingskast tot toevoerrooster

Schilt Airconditioning levert een uitgebreide range klimaatoplossingen, waarmee voor iedere ruimte en iedere vraag een passende oplossing wordt geboden, vertelt De Man. “In samenwerking met Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek kunnen we zelfs een totaaloplossing voor koeling, verwarming, ontvochtiging en ventilatie engineeren, leveren en monteren, inclusief bijbehorende luchtkanalen en luchttechnische (TROX®) componenten. Wanneer waterzijdige oplossingen gewenst zijn, werken wij samen met diverse gerenommeerde partnerbedrijven. Op onze systemen bieden we standaard drie jaar all-in garantie, waarbij materiaal, voorrijkosten en werkuren volledig zijn inbegrepen. In combinatie met een onderhoudscontract wordt dit zelfs vijf jaar all-in garantie.”

Onderhoud en desinfectie

“Naast de verplichte koeltechnische inspecties nemen wij graag het periodiek onderhoud voor onze rekening, waarbij we niet alleen de airco-systemen volledig van binnen én buiten grondig reinigen, maar ook alle onderdelen desinfecteren”, vertelt John van de Weetering, Servicemanager bij Schilt Airconditioning. “Naast de filters reinigen en desinfecteren we onder andere de ventilator, warmtewisselaar en lekbak, waarin bacteriën, sporenelementen, wieren en schimmels zich kunnen ophopen. Dankzij deze maatregelen wordt een hoog systeemrendement gegarandeerd, terwijl uitval van de installatie wordt geminimaliseerd. We maken hierbij uitsluitend gebruik van volgens de huidige wetgeving toegestane producten, waarmee we techniek, mens en milieu sparen.”

Recent zijn onder andere de volgende projecten uitgevoerd: filialen van De Mandemakers Groep, UPS in Eindhoven, Gassan Diamonds in Amsterdam en het Corendon Vitality Hotel in Amsterdam.

Artikel geplaatst in: Installatie & Bouw nr 2 2018

Fotografie: Schilt

nov 10

DMG verduurzaamt haar keukenwinkels

Nieuws

Als ‘hofleverancier’ van De Mandemakers Groep (DMG) verzorgt Schilt Meerkerk al jaren de koel- en verwarmingsinstallaties voor de winkels van de keuken- en woongigant. Zes filialen zijn in samenwerking met klimaatspecialist en LG-distributeur Centercon onlangs voorzien van een nieuwe energiezuinige klimaatinstallatie.

Met het aantrekken van de economie nemen de investeringen in het bedrijfsleven weer toe. Ook de retailbranche durft weer te investeren. Verduurzaming staat daarbij hoog op het wensenlijstje. De Mandemakers Groep uit Waalwijk, bekend van formules als Brugman Keukens, Keukenkampioen, Keukenconcurrent, Woon Express en Piet Klerkx, wil op dit gebied een slag maken. Voor zes vestigingen in Groningen, Zwolle en Wateringen werd aan huisinstallateur Schilt Meerkerk gevraagd om de bestaande installatie te vervangen door een meer energiezuinige installatie.

Aanzienlijke besparing
“Er viel een grote besparing te realiseren, aangezien de bestaande luchtbehandelingskasten zonder warmteterugwinning functioneerden”, vertelt Jan de Man, directeur van Schilt Meerkerk. “We hebben deze vervangen door energiezuinige luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning. Deze kunnen zowel koelen als verwarmen. Ik schat dat de uiteindelijke besparing zeker zo’n vijftig procent kan bedragen.”

3-in-1 oplossing
Schilt koos voor de totaaloplossing van Centercon. Deze bestaat uit een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning gecombineerd met de Multi V buitendelen van LG. De buitendelen worden, afhankelijk van de gevraagde capaciteit, aangestuurd met een 0-10 Volt signaal. “Normaal gesproken kun je tot zo’n 28 kW aansluiten op een DX batterij. LG heeft een uniek expansieventiel waardoor ze tot 168 kW kunnen aansluiten. Dat zorgt voor een meer compacte kast én een aantrekkelijker kostenplaatje.” De Multi V buitendelen kunnen de verdampingstemperatuur variëren, waardoor de uittredetemperatuur van de luchtbehandelingskast onder controle kan worden gehouden. Voordeel hiervan is dat het klimaat in de winkel een stuk comfortabeler wordt. Vanwege de unieke gescheiden ontdooicyclus kan het buitendeel altijd warmte leveren in de winter. Hierdoor is er nooit het risico van koudeval. De nieuwe installatie is van afstand bedienbaar. “Is er een storing, dan kunnen we die vanaf kantoor oplossen. In de retail is gebruiksvriendelijkheid belangrijk, en dan is afstandsbeheer prettig. De meeste showrooms in het hogere segment zijn hiermee uitgerust”, legt De Man uit.

Engineering en projectbegeleiding
Retail is naast hotels en utiliteit een belangrijke markt voor klimaatspecialist Centercon uit Rotterdam. “We werken al meer dan tien jaar in samenwerking met Schilt voor DMG”, vertelt accountmanager Martijn ter Braak. “Als totaalleverancier van koel- en klimaattechnische producten bieden we een compleet pakket. We kunnen naast het leveren van producten ook de engineering voor onze rekening nemen om tot de juiste tekeningen en specificaties te komen. Ook zorgen we voor projectbegeleiding tijdens de bouw. Waar we vroeger puur als leverancier van airco-units opereerden, gaan we nu dus een stap verder.” Voor de winkels van DMG zorgde Centercon voor de koppeling van de Multi V buitendelen met de luchtbehandelingskast van Trox. “Maar we kunnen dat met alle luchtbehandelingskast-merken doen. We hebben met de meeste fabricaten naar tevredenheid samengewerkt”, aldus Ter Braak.

One-stop-shopping
De samenwerking met LG distributeur Centercon bevalt Schilt goed. “Ze zorgen voor een goede ondersteuning op projecten en leveren uitstekende service. Een groot voordeel is dat Centercon niet alleen de buitendelen levert, maar ook alles om het aan elkaar te knopen, zoals de koelleidingen, componenten en opstellingsframes. One-stop-shopping dus, waardoor we maar met één partij te maken hebben, één factuur krijgen en de zekerheid hebben dat alles op elkaar aansluit. Bovendien leveren ze alles netjes af op het project”, zegt De Man. Mocht er onverhoopt toch iets stuk gaan, dan zijn ook spareparts direct uit voorraad leverbaar.

Artikel geplaatst in: Installatie & Bouw nr 5 2017

jun 15

Keep it cool!

Nieuws

Als de temperaturen stijgen dan is een verfrissend drankje erg lekker. Maar het is nog fijner om er thuis lekker koel bij te zitten. Of te slapen in een kamer die heerlijk gekoeld is. Met een airco van Schilt Airconditioning ben je verzekerd van een uitstekend systeem.

Artikel geplaatst in: Woonstijl

Koelen, verwarmen en ontvochtigen. Een airconditioning doet zoveel meer dan alleen je huis verkoelen. Maar kies wel voor een airco die echt bij je huis past. De installateurs van Schilt geven graag vakkundig advies. Leo ’t Jong vertelt: ‘We komen graag bij u thuis. Belangrijk is niet alleen te weten hoe groot de ruimte is, maar ook of er bijvoorbeeld veel lichtinval is.’ Op die manier kan de installateur de capaciteit van de airconditioning bepalen. Ook andere technische aspecten maken deel uit van het advies. De buitenunit, die verbonden is met één of meer units binnen, moet een geschikte plaats krijgen. Bovendien moet de airco zo geplaatst worden, dat de koele lucht over je heen stroomt en niet als het ware op je neervalt.

Smaakvolle uitvoering
De airco is tegenwoordig geen ontsierend apparaat meer in je woning. Er zijn verschillende modellen op de markt: standaard, luxe en design; voor aan de wand, de vloer, als inbouw en een portable (verrijdbaar). De uitvoering kan dus zeer smaakvol zijn. De tijd is voorbij dat airco’s door je huis ‘razen’. Ze zijn zeer geluidsarm, duurzaam, energiezuinig en, indien gewenst, op afstand bedienbaar. Als je thuiskomt van een warm dagje strand, is het in huis heerlijk koel. En mocht er onverhoopt iets niet werken?
Dan staat de monteur van Schilt zo snel mogelijk bij je op de stoep. Naast de gebruikelijke garantie is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten. Daardoor zit er maar liefst vijf jaar all-in garantie op de installatie.
So… keep it cool, met een airconditioning van Schilt!

De Schilt bedrijven hebben in veertig jaar tijd, zowel regionaal als landelijk, een uitstekende naam opgebouwd met Schilt Airconditioning, Schilt Luchttechniek en Schilt Luchtkanalen. Naast particulieren maken ondernemers, bedrijven en retailers graag gebruik van de prima service van Schilt. Kwaliteit en flexibiliteit staan zeer hoog in het vaandel.

Schilt Airconditioning | Energieweg 23B | 4231 DJ Meerkerk | 0183 352544

apr 15

R22 inruilactie!

Actie , Nieuws

Bij het vervangen van uw bestaande airconditioningsysteem bieden wij u korting op de door Schilt Airconditioning geleverde apparatuur. Wij zullen tevens uw bestaande installatie kosteloos demonteren en afvoeren.

Is uw huidige airconditioningsysteem ouder dan 10 jaar? Dan is er een grote kans dat het is gevuld met R22 koudemiddel. Dit koudemiddel is op dit moment verboden. Dit betekent dat er bij
calamiteiten geen service meer verleend mag worden. Tevens biedt een nieuw airconditioningsysteem vele voordelen op gebied van bv. energieverbruik, comfort en gebruikersgemak.

Vraag vrijblijvend bij een van onze verkoop medewerkers naar meer informatie en lees hieronder verder over de regelgeving omtrent het uitfaseren van het R22 koudemiddel.

Wet- en regelgeving betreffende koudemiddel R22

Koudemiddel R22, ook wel HCFK-22 genaamd, is een koudemiddel welke onder andere in airconditioninginstallaties is toegepast. Hoewel de fysische eigenschappen als koudemiddel goed zijn, zijn er milieutechnische bezwaren, met name door het ozonafbrekend vermogen.

De volgende stappen in het uitfaseren van R22 zijn genomen:

1) Na 1 januari 2004: geen productie meer van R22 airconditioners.
2) Na 1 januari 2010: geen nieuw R22 koudemiddel voor reparatie meer beschikbaar.
3) Na 1 januari 2015: geen enkele vorm van R22 meer beschikbaar.

Wat betekent het voor u:

Mogelijk zijn een of meerdere van uw airconditioninginstallatie(s) gevuld met het koudemiddel type R22.

Uw installaties hoeven nu, na 1 januari 2015, niet ontmanteld of verwijderd te worden. Bijvullen of vervangen van het R22 koudemiddel is echter niet meer mogelijk. Er bestaat een vervangend koudemiddel waar veel bezwaren aan kleven. In de praktijk is dit meestal geen oplossing voor uw airconditioner.

De airconditioners gevuld met R22 zijn meestal niet meer te repareren omdat de levering van onderdelen niet meer mogelijk is.

Ook onderhoudswerkzaamheden worden bemoeilijkt omdat “koudemiddel technische handelingen” aan R22 installaties niet meer zijn toegestaan. Voorbeeld: Hoe voer je het eventueel verplichte onderhoud uit aan een airco waaraan de essentiële handelingen niet meer mogen worden uitgevoerd?

Hoe nu te handelen is uiteraard sterk afhankelijk van het belang dat u stelt aan een gekoelde ruimte. Een serverruimte geeft meer reden tot aandacht dan een weinig gebruikte kantoorruimte.

Het is goed om een strategie voor de komende jaren op te stellen:
Gaat u handhaven en accepteert u de risico’s of vervangt u de R22 airconditioners voordat u voor verrassingen komt te staan?

Feiten:

Nieuwe airco’s gevuld met het milieuvriendelijke koudemiddel R410a hebben een energieverbruik dat tenminste 40% lager ligt. Behalve goed voor uw portemonnee is dit ook nog eens een duurzame investering. De moderne inverter uitvoeringen geven daarnaast een hoger comfort en zijn in bijna alle gevallen ook toepasbaar als verwarming, en dat meestal zonder meerprijs. Deze moderne en duurzame manier van verwarmen is zeker het overwegen waard en u kunt dan ook nog eens uw energieverbruik sterk reduceren.

Voor meer informatie
bel nu nog met een van onze specialisten, dan zit u er in de zomer gegarandeerd koel bij!

T 0183-352544

of mail naar info@schil-meerkerk.nl

mrt 15

Tips voor aanschaf airconditioning

Algemeen , Nieuws

Wilt u er deze zomer ook lekker koel bijzitten? Dan is het nu de tijd om een airconditioningsysteem aan te schaffen. In het hoogseizoen kan het namelijk erg druk zijn.

Wij geven u gratis een aantal tips waar u rekening mee kunt houden.

1. Bepaal uw wensen en behoeften
Naar wat voor airconditioningsysteem bent u op zoek?

Tegenwoordig zijn alle airconditioningsystemen standaard voorzien van de volgende functies:

 • koelen
 • verwarmen
 • ontvochtigen
 • ventileren
 • automatisch programma

Er zijn verschillende modellen op de markt:

De meest toegepaste modellen zijn de standaard wandmodellen. Deze zijn hierdoor prijstechnisch dan ook het meest aantrekkelijk.

Bij de luxere modellen kan er nog een keuze worden gemaakt uit de filterwerking en regeltechniek. Denkt u bijvoorbeeld aan ioniserende filterwerking en aansturing middels uw smartphone.

Ten slotte kunt u een keuze maken uit het zogenoemde single-split systeem bestaande uit een binnenunit en een buitenunit, of het multi-split systeem waarbij meerdere binnenunits op een buitenunit worden aangesloten.

2. Capaciteit van de airconditioning

De capaciteit van een airconditioningsysteem is een belangrijk punt. Alleen bij een juiste apparatuurselectie zal het gewenste comfortniveau bereikt kunnen worden. De juiste selectie bevordert tevens de levensduur en zal de installatie energiezuiniger laten functioneren. Wij bepalen de benodigde capaciteit op basis van gebruikersfunctie, ruimte afmetingen, zonbelasting, isolatiewaarde en eventuele andere warmtebronnen.

3. Plaatsing van de airconditioninginstallatie

Voor de plaatsing van de binnen- en buitenunit(s) dient rekening te worden gehouden met de opstelling, de afmetingen, het geluid en de luchtstroming.

4. Garantie van het airconditioningsysteem

Schilt Airconditioning BV biedt standaard een all-in garantie van 3 jaar op de gehele installatie (d.w.z. op arbeid, voorrijkosten en materiaal).
Indien u tevens een onderhoudscontract afsluit, wordt de garantie op de installatie zelfs verlengd tot 5 jaar all-in!

5. Onderhoud aan het airconditioningsysteem

Voor onderhoud kunt u kiezen uit onderhoud op basis van regie of het afsluiten van een onderhoudscontract. Voor particulier gebruik adviseren wij 1x per 2 jaar de installatie te laten onderhouden. Zakelijk ligt deze frequentie hoger in verband met de intensiviteit van gebruik. Indien u onderhoud contractueel afsluit verlengen wij de all-in garantie op de gehele installatie naar 5 jaar. Dit betekent dat u in deze periode niet voor verrassingen komt te staan en wij eventuele defecten kosteloos komen verhelpen.

De medewerkers van Schilt Airconditioning bieden u een goed en eerlijk advies gebaseerd op uw wensen. Hieronder volgt een korte opsomming van vragen welke onze medewerkers aan u kunnen stellen:

 • Waar moet het airconditioningsysteem aan voldoen?
 • Welke ruimte wil u gaan conditioneren?
 • Waar kan en mag de binnen- / buitenunit opgesteld worden?
 • Is er een elektrische voeding aanwezig?
 • Kunnen wij met leidingwerk door de gevel of het dak?
 • Zit er nog garantie op het dak?
 • Is er een betonboring benodigd?

De uitgebreide showrooms en het magazijn zijn uitstekend bereikbaar. Schilt Airconditioning is gevestigd op het industrieterrein van Meerkerk, pal langs de snelweg A27, in het hart van Nederland.

Bel nu nog met een van onze specialisten, dan zit u er in de zomer gegarandeerd koel bij!

jan 29

Schilt Airconditioning heeft de STEK audit weer met glans doorstaan

Nieuws

Het vernieuwde STEK is meer een kwaliteitskeurmerk geworden en staat naast de F-gassen wetgeving waarin de wettelijke eisen zijn vastgelegd. Ook duurzaam ondernemen en bewustwording en kennis van de energetische eigenschappen van onze producten worden meegewogen.

Duurzaam houdt voor ons ook in dat een hoog kwaliteitsniveau wordt behaald in het ontwerp en de aanleg van klimaatinstallaties, zeker als we kijken naar het samenvoegen van de afzonderlijke klimaatinstallaties, zoals verwarming, luchtbehandeling, regeling en koeling. Door het uitvoeren van essentiële montageprocedures wordt maximale levensduur van de installaties nagestreefd.

Binnen het STEK kwaliteitsmerk worden dan ook hoge eisen gesteld aan de competenties en opleiding van de medewerkers en aan de gebruikte gereedschappen en werkvoorschriften.
Nieuw hierin is de verplichting tot het ijken van de weeg,- en meetapparatuur.

In dit kader vinden wij het erg belangrijk dat onze medewerkers zich bewust zijn van de mogelijkheden en beperkingen van de door hun gebruikte middelen en gereedschappen.
Bewustwording staat hierin zeker voor kwaliteit.

De STEK auditors spraken uit dat we aan het allerhoogste niveau tippen. Daar zijn we als team erg trots op en we durven dan ook best uit te spreken dat dit zeker ten goede komt van onze klanten.